Polityka Prywatności i Cookies

Dla Hobbii Polityka Ochrony Danych Osobowych to priorytet. Dokładamy wszelkich starań aby przechowywać Twoje dane i używać ich w sposób dla transparentny i przez Ciebie zaakceptowany. Poniżej możesz znaleźć informacje o tym jak dbamy o Twoją prywatność, do czego używamy informacji przez Ciebie nam przesłanych, kto ma do nich dostęp oraz w jaki sposób możesz się z nami skontaktować aby dowiedzieć się więcej.

Przechowujemy informacje o wszystkich odwiedzających hobbii.pl. Robimy to aby móc dostarczyć Ci jeszcze lepszy serwis za każdym razem gdy się z nami kontaktujesz. Pomaga nam to także zdobyć ogląd na to, które informacje na naszej stronie są dla Ciebie interesujące tak aby nasz team marketingowy mógł zoptymalizować stronę i uczynić ją jeszcze bardziej dla Ciebie przyjazną.

Zbieranie danych o Tobie na hobbii.pl odbywa się zawsze w zgodzie z obowiązującym prawem oraz z ustawą Unii Europejskiej dotyczącej ochrony danych osobowych (GDPR). Rejestrujemy informacje np o Twoim adresie IP, o tym jak się ‘poruszasz’ na naszej stronie, czy o zapisaniu się do newslettera.

W tym celu używany jest Google Analytics, który pomaga nam zmierzyć ruch na danej stronie, co w efekcie końcowym pomaga nam ulepszyć to doświadczenie, które dostają klienci kiedy odwiedzają naszą stronę.

Wszystkie informacje tego typu uzyskujemy w następujący sposób:

Przy użyciu ciasteczek cookies możemy dla przykładu zarejestrować Twój adres IP, kliknięcia, czy które produkty umieszczasz w koszyku. Gdy dokonujesz zakupu, dostajemy dane demograficzne, informacje o Twoich ulubionych produktach, adres email, informacje płatności, jak często kupujesz, o jakiej godzinie, kßórego dnia itd. Przechowujemy także potwierdzenia złożenia zamówienia i wysłania produktów. Dodatkowo, poprzez analizę zachowania oraz zaangażowania klienta, możemy zdobyć dane o szybkości otwierania newslettera, kliknięcia, czasu, który spędzasz na czytaniu maila oraz której domeny używasz.

Powyżej wymienione dane wykorzystujemy w następujący sposób:

Obsługa klienta: Nasi asystenci używają zebranych informacji aby lepiej odpowiadać na Twoje zapytania dotyczące złożonych zamówień lub ewentualnych błędów. Oprócz tego dane używane są do celów marketingowych po to aby np spersonalizować oferty, które Ci wysyłamy. Dzięki temu możesz otrzymać rabaty dokładnie na te produkty, które najprawdopodobniej Cię interesują. Na dodatek, informacje te pomagają nam ulepszyć Twoje doświadczenie klienta poprzez stałe polepszanie funkcji, serwisu oraz produktów dostępnych na naszej stronie.

Nasze obowiązki:

Mamy w stosunku do Ciebie jako klienta pewne zobowiązania kiedy u nas kupujesz np wysłanie faktury i obsługa klienta. Dane są używane także do wywiązywania się z tych obowiązków.

Robimy wszystko co w naszej mocy aby zabezpieczyć Twoje dane. Wykonujemy m.in. analizę ryzyka i używamy różnych systemów do ochrony dany. 

Profil klienta

Bazując na zebranych informacjach, Hobbii tworzy profile klientów w celu spersonalizowania ofert.

Jak długo przechowujemy dane?

Twoje dane osobowe są przechowywane tylko tak długo jak jest to konieczne, ale nie dłużej niż zezwala na to prawo.

Czym są ciasteczka cookies?

Ciasteczka cookies to małe pliki tekstowe zapamiętywane w Twojej przeglądarce, które pozwalają rozpoznać Twój komputer przy kolejnej wizycie. Odwiedzając naszą stronę wyrażasz zgodę na użycie cookies.

Ciasteczka znajdują się na Twoim komputerze i zapamiętują np Twoje ulubione produkty, czy to jak się ‘poruszasz’ po stronie, tak abyśmy mogli wykorzystać tę wiedzę do ulepszania naszej strony. Czasami użycie cookies może być konieczne aby otrzymać dany serwis na naszej stronie.

Przeglądanie

To jak poruszasz się na naszej stronie jest rejestrowane przez hobbii.pl. Rejestrujemy to np poprzez sprawdzanie których marek/produktów szukasz i jakie kategorie odwiedzasz - wszystko po to aby zoptymalizować stronę z myślą o Twojej wygodzie. Dane pochodzą także z analizy tego, co dodajesz do koszyka, ale ostatecznie nie kupujesz. Wówczas dostajesz od nas maila z informacją, iż masz produkty w koszyku i możesz dokończyć zakupy teraz lub później. Możesz jednak zawsze zrezygnować z otrzymywania takich wiadomości.

Narzędzie do analizy

Używamy Google Analytics w celu śledzenia ruchu na stronie, co ma na celu stałą optymalizację strony tak aby Twoje doświadczenie z nią za każdym razem było lepsze. Używamy także ciasteczek cookies, dzięki którym sporządzamy statystyki dotyczące demografii i zachowania klientów. W ten sposób wiemy kto odwiedza naszą stronę i czym odwiedzający są najbardziej zainteresowani. Ostatecznie jesteśmy w stanie spełnić oczekiwania klientów najlepiej jak to możliwe.

Pliki cookies innych firm

Hobbii.pl wykorzystuje pliki cookies innych firm, co możesz w każdym momencie zablokować. Używamy tych ciasteczek po to aby sporządzać statystyki o wizytach klientów. Dzięki Google Analytics możemy np sprawdzić które z naszych stron odwiedzasz, jak długo na nich przebywasz itp.

Możesz zablokować Google Analytics tutaj: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Marketing/re-targeting

Aby upewnić się, że pokazujemy Ci tylko reklamy, które są dla Ciebie interesujące, współpracujemy ze stronami takimi jak Facebook, Instagram, Emarsys, OneSignal, Youtube i Google. Możesz to w każdym momencie zablokować poprzez usunięcie plików cookies.

Hobbii.pl zawiera również pliki cookies osób trzecich (third party cookies) takie jak ‘Facebook Lubię to’ czy ‘Google+". W wyniku współpracy ci partnerzy otrzymują informacje np o Twoim adresie IP i o tym które strony odwiedzasz. Hobbii nie ma kontroli nad tym w jaki sposób te dane są traktowane przez te partie trzecie, ponieważ to dotyczy tylko Ciebie i tych partii. Pliki cookies osób trzecich są na naszej stronie po to aby zapewnić Ci łatwy dostęp do mediów społecznościowych.

Funkcjonalność

Hobbii.pl używa także parę technicznych plików cookies aby zapewnić możliwie największą funkcjonalność na stronie. Te techniczne ciasteczka są zapisywane np po to aby mieć ogląd na zawartość Twojego koszyka, ulubione produkty i inne.

Czy mogę się pozbyć cookies?

W dowolnym momencie możesz zablokować ciasteczka cookies, tak samo jak usunąć te już istniejące. Oprócz tego możesz zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby informowała Cię za każdym razem gdy pliki cookies mają być wykorzystane. Najlepszym pomysłem dla Ciebie jako klienta jest przeczytanie naszej polityki cookies zanim zaczniesz zmieniać swoje ustawienia. Zmiana ustawień spowoduje bowiem, że pewne funkcje strony nie będą dla Ciebie dostępne a Twoje doświadczenie z nią będzie gorsze.

Jak mogę się z Wami skontaktować w sprawie moich danych osobowych?

Możesz w każdym momencie poprosić nas o wysłanie Ci wszystkich danych, które o Tobie zarejestrowaliśmy. Możesz również poprosić o ich usunięcie lub korektę. Wystarczy, że napiszesz maila na kontakt@hobbii.pl

Jeśli jednak taka prośba będzie składana notorycznie bez ważnego powodu, jeśli wymagać ona będzie dużych interwencji w systemie, lub jeśli będzie ona naruszała prywatność innych klientów, wówczas będziemy zmuszeni odrzucić taką prośbę. Jeśli pragniesz złożyć taką prośbę, skontaktuj się z naszym biurem obsługi klienta: kontakt@hobbii.pl.

Jeśli natomiast chcesz złożyć zażalenie dotyczące tego jak obchodzimy się z Twoimi danymi osobowymi, zwróć się do Biura GIODO (Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych).

Ochrona Twoich danych osobowych

Przechowywanie Twoich danych osobowych w sposób bezpieczny i poufny jest naszym prawnym obowiązkiem. Jesteśmy dumni z tego, że możemy Cię zapewnić o naszej sumienności i oddaniu w tej sprawie. Kasujemy Twoje dane z naszego systemu na bieżąco. Oczywiście zawsze istnieje ryzyko wycieku danych przez internet i dlatego nie możemy zapewnić 100% pewności. Dlatego też musisz pamiętać, że podajesz swoje dane osobowe na własną odpowiedzialność. 

Może się zdarzyć, że będziemy musieli uaktualnić naszą politykę prywatności. Będzie to jednak zawsze zrobione klarownie, tak aby było łatwo znaleźć informację o tym kiedy ostatnie zmiany zostały naniesione. Jeśli zmiany będą znaczące, otrzymasz od nas powiadomienie o nich.

Możesz skontaktować się z Hobbii przez:

E-mail: kontakt@hobbii.pl

Telefon: +48 22 153 03 40

Produkt został dodany do koszyka
Sprawdź swój koszyk